Consilierea psihologica

Consilierea psihologica este o forma de ajutor specializat, practicat de catre o persoana calificata (psiholog sau psihiatru).

Consilierea este o interventie de durata scurta sau medie, se adreseaza comportamentelor problematice ale clientului, optimizarii capacitatilor sale de comunicare, cat si altor aspecte bine delimitate, se centreaza pe situatiile prezentului si nu pe trecut. Consilierea psihologica nu este o forma de tratament a tulburarilor mentale.

Consilierea psihologica poate fi un sprijin valoros pentru tine in situatii ca: dificultati in luarea deciziilor, gasirea resurselor pentru a face fata unor situatii dificile din viata ta, pierderea stimei de sine, separare sau divort, pierderea unei persoane dragi si altele.

Consilierul tau iti va oferi un spatiu sigur si confidential in care sa poti sa ai acces la sentimentele tale si sa poti explora momentul dificil prin care treci. El nu iti va da sfaturi ci te va ajuta, te va sustine sa iti poti gasi increderea pierduta si capacitatea de a te baza pe tine si nu pe ceea ce cred altii, sa gasesti raspunsurile tale, raspunsuri care inseamna mult mai mult pentru tine decat un sfat “de imprumut”.

 
Webitude