Consultatii psihiatrice

Psihiatria este o specialitate medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul tulburarilor psihice (mintale).

O tulburare psihica este o boala cu manifestari psihologice sau comportamentale care se asociaza cu suferinta semnificativa si cu afectarea functionarii in plan social, profesional, etc. Fiecare tulburare are semne si simptome caracteristice.

In cadrul unei consultatii de psihiatrie ti se poate stabili un diagnostic si daca este cazul ti se va prescrie medicatie pentru tratamentul tulburarii cu care ai fost diagnosticat. Diagnosticul orienteaza in primul rand tratamentul, dar ajuta si la un prognostic asupra evolutiei viitoare a pacientului.

Examinarea sau consultatia psihiatrica are doua parti, una in care se realizeaza un istoric ce descrie evolutia bolilor prezente si trecute si care furnizeaza informatii despre familie si alte informatii personale, iar a doua parte care consta in examenul starii mintale, adica evaluarea gandirii, dispozitiei si comportamentului pacientului.

Consultatiile din cabinetul nostru se realizeaza intr-o atmosfera confortabila, confidentiala, vei gasi aici un spatiu in care te vei simti in siguranta.

 
Webitude